Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

No spiše by mne zajimalo, kolik se nahrne do ovzduší sajrajtu za jedno nově vyrobené auto.To taky nebude zrovna asi málo.Proncipielně je to tak nějak špatně a nejen tohle.Nikdo nechce na silnicích popelnice, co nejsou v dobrém stavu, to je v pořádku.Stačilo by jediné, dělat dobře (tvrdě) technické kontroly a bylo by vše ok.Tohle plošné "zdanění" je o ničem.

Klidně ať se vybírá daň na likvidaci (budoucí) u nových aut.To bych viděl jako správné.Jenom toho prosím Vás netahejte sociálno.Pokud někdo nemá 3 - 5000 na tuto daň, ať nejezdí, i když s touto daní nesouhlasím.

0 0
možnosti

Naše vláda si zřejmě myslí, že lidé jezdí starými auty z jakési nenávisti ke zdravému ovzduší a s cílem zamořit čistý vzduch (když tedy pominu, že jsem se domnívala, že všechna auta kromě veteránů musí splňovat emisní limity, takže je jedno, jak jsou stará, ovzduší prostě zamořovat nesmí) a představa, že by se vozili ve fungl novém autě je jim z duše odporná. Tím, že je oberou o několik tisíc je jistě přimějí, aby vytáhli ze štrozoků ty nasyslené statisíce (živnostníci a drobní podnikatelé milióny co ukryli před berňákem) a koupí si nová auta.  A vzduch bude čistý jako úmysly našich politiků.

Argumenty našich politiků v okamžiku, kdy se vytasí s nějakým novým plánem jak okrást občany, mě nepřestávají přivádět v úžas..

7 1
možnosti

Na těch silnicích, co tady máme, aby se jezdilo s teréňákem. Nového auta je na ty výmoly škoda.  Že jim není hanba, ždímat pořád lidi.

6 0
možnosti

Takže -politici a 10 000 horních si kupovat nová auta budou,takže daň nezaplatí....Romové a socialně slabí přinesou potvrzení o chudobě,těm bude daň pravděpodobně jako vše odpuštěna,tak také nezaplatí....Takže chudáku pracující otroku ze střední třídy-teď budeš platit ty!!!8-o;-O

9 0
možnosti
Foto

Snad když nepřekračují emisní limity, ta životní prostředí nezatěžují více než ostatní. Jaká "ekologická" daň tedy???

Chápala bych to u aut bez katalyzátorů a filtrů, ale posuzovat podle stáří stroje???

7 1
možnosti

Tato daň je hnus a měla by být zrušena, nikoli zvyšována.

10 0
možnosti
Foto

R53o22m58a82n 52K14o55z15e36l

14. 5. 2015 12:43

To se dalo čekat, postupně klesají příjmy z převodů aut, kterých se tento poplatek týkal, tak se to musí vynahradit někde jinde. při zavedení v roce 2009 se čekalo, že se vozový park omladí, nestalo se tak, tak nechápu, proč to i přes  tento omyl chtějí vybírat dál.

12 0
možnosti

Naprosto s Vámi souhlasím.Je to kulišárna nejvyššího kalibru.Postihne opravdu jen ty sociálně nejslabší.Bohužel naše vlády neumí nic jiného než tupě škrtat potřebné výdaje či zavádět nové daně či zvyšovat stávající.Rv

15 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS