Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

M71i77l76a59n 82K97e17s58l

16. 7. 2015 14:58

Nevím jak vysoké daně vzhledem k ostatním státům naši podnikatelé platí,ale mzdy ,které platí patří k těm nejnižším.Vždyť jakási kupní síla našich občanů je až na 17.místě v Evropě.Jsme na tom tak dobře jak blbě se mají Řekové.

0 0
možnosti
Foto

K13a77r87e31l 51C97a77c31h

16. 7. 2015 14:54

Jen malý příklad. V rodinném domku topím plynovým kotlem. Každý rok si nechávám dělat údržbu kotle - či revizi jak chcete. Za těch 21 let provozu kotle jsem dostal doklad o platbě za tuto revizi maximálně 3x. Každá ta revize stála kolem 800 - 1000 Kč. Ano - je to moje vina, protože nejsem dostatečně asertivní a doklad jsem si nevynucoval.  No a takhle to praktikuje velké procento řemeslníků a techniků poskytujících podomní služby. Kolik výkonů a jaký příjem ten plynař přizná a jakou daň zaplatí ví Bůh.

V autoservisu se mi to nikdy nestalo. Tam jsem dostal účet vždycky.

0 0
možnosti
MK

M58i78l94a54n 29K98e14s45l

16. 7. 2015 14:46

Chudáci podnikatelé platí daně,ale také jrdny znejnižších platů

0 0
možnosti
Foto

Stále a marně přemýšlím jak může vadit (po odladění zbytečné byrokracie) EET někomu, kdo nepodvádí. Stejně jako nechápu obstrukce s přijetím zákona o prokázání původu majetku, ze strany těch, co údajně nic neukradli. Stejný zákon by měl platit a být stejně vymahatelný pro Babiše, stejně jako pro posledního živnostníčka.

3 2
možnosti
Foto

Možná je to jen nepochopením toho, že daně jsou loupež.

2 1
možnosti

Článek je úplně jiný než jsem očekával z nadpisu. Bohužel.

Správné je daně platit. Všichni, dle jasných pravidel.

Vše jiné je špatné a trestné.

2 3
možnosti
Foto

Dobrý den, mohu jen souhlasit ,, Správné je daně platit. Všichni, dle jasných pravidel"      Jak jste napsal  - Všichni ....  Co vám říka investiční pobídka pro Agrofert  1,476 miliardy korun. ? :-)  Takže všichni kromě Babiše?

3 0
možnosti
MR

Je zajímavé že nejvíce to vadí těm drobným, jež zaměstnávají jen sebe či své příbuzné. Co bylo hitem po revoluci, fialové sako a černý kufřík ... .

Navíc do toho promítáme svůj úsudek a vnímání světa, nevidíme to od stolu ministra kde se sbíhají celkové informace z celé ekonomiky a je zřetelné kde  jsou rozdíly ... . 

Normální podnikatel je i účetní a vede si evidenci a jestli do jeho účetnictví či vybavení přijde nový požadavek o komunikaci tak to začlení. Jiné by to bylo v době kdy zde nebyla výpočetní technika ... .

Navíc většina podnikatelů má vyspělou počítačovou techniku a do ní není problém zavést patřičný modul, navíc stát na to přispěje.

Je potřeba nějak brzdit byznys s daňovou optimalizací ... .

1 8
možnosti
PH

Stát na nic nepřispěje, stačí Vám to.

2 1
možnosti

Chtěl jsem dát karmu, ale po poslední části článku nemohu. Ano, Babiš dělá, co může, aby drobné podnikatele omezil a postihnul, je to všechno špatně, ale proč bychom kvůli jeho snaze měli vystupovat z EU? Motáte nesmyslně několik věcí dohromady. EET opravdu nepochází z EU, byrokracie kolem firem vesměs také ne. EU chtěla dotace na biopaliva zásadně omezit, Babiš byl proti!

2 1
možnosti
BM

V jednom filmu jsem viděl ja si nějaký člověk dal do vědra půl ledu a půl vody. A pak do této směsi ponořil svou hlavu. Zkuste to také možná se toho Kalouska ve své hlavě zbavíte.

Hezký den

0 5
možnosti
Foto

Zkuste postupovat dle svého návodu abyste zjistil, že článek ani autor nemá s panem Kalouskem nic společného. Dokonce se zcela rozcházejí v přístupu k EU.

3 0
možnosti
  • Počet článků 18
  • Celková karma 39,03
  • Průměrná čtenost 5578x
Leoš Prokeš MBA, SPD- zastupitel MMB

Seznam rubrik